”Het doel van het weekend was mijn leidersplaats in de Bel-Ned Cup terug veroveren” vertelde Davy Van Den Branden, echter werd dat nog een zware taak. Tijdens de vorige wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rallycross was Van Den Branden zijn leidersplaats in de Bel-Ned Cup verloren doordat hij, voordat de wedstrijd van start ging, kampte met een kapotte motor en daardoor geen punten wist te pakken.

d3c_1684-001

Tijdens de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross die afgelopen weekend werd verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard konden opnieuw ook punten gescoord worden voor de Bel-Ned Cup. ” Ik begon de eerste kwalificatie niet scherp genoeg en behaalde een derde tijd algemeen. Tijdens de overige reeksen kreeg ik de juiste snelheid te pakken, zowel op een droog als nat circuit. Toch was dit niet genoeg om de snelste tijd neer te zetten. Door tweemaal een tweede  tijd te realiseren, stond ik op de tweede startplaats in de finale.”

d3c_1728_m3-002

 Het was de Nederlander Peter Vingerhoets die in alle drie de kwalificatiemanches steeds de Belgische Citroen DS3 coureur wist te verslaan en drie keer de snelste tijd op de tabellen wist te zetten.  Voor aanvang van de beslissende finale race wist Van Den Branden dus al dat de overwinning hard bevochten moest worden. “Tijdens de start kon ik de tweede plaats behouden. Ik kon het hoge tempo van de Vingerhoets volgen. Ik loste hem voor geen meter en dit zou dus wel eens een tactische finale worden. De jokerlap moest en zou de beslissing geven.

dsc_9849_f-011

dsc_9519_m3-010

Ik nam deze in de voorlaatste ronde en dit was de juiste beslissing! Ik kon Vingerhoets verschalken en naar mijn derde verwinning van het seizoen rijden. Met deze schitterende overwinning neem ik terug de leiding in de Bel-Ned Cup!”
On board beelden van deze nagelbijtende finale kan U terugvinden bij Video’s.

dsc_9925_f_2-014

Door de overwinning op het eurocircuit kijkt het Van Den Branden Motorsport team met vertrouwen uit de naar vierde wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross welke aanstaand weekend zal worden verreden in het Duitse Buxtehude, “Wij zullen opnieuw opzoek gaan naar een mooi resultaat” aldus Davy Van Den Branden.

Fotos: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com