Na een prachtige overwinning vorige week op het Eurocircuit in Valkenswaard trok Van Den Branden Motorsport Team met veel vertrouwen richting de Duitse Estering in Buxtehude voor de vierde manche voor het Belgische Kampioenschap Rallycross. “Dit is het ideale circuit om mijn zes punten achterstand op de leider te verminderen. Op de Estering heb ik in het verleden zowel in Nationale als in Europese wedstrijden geschitterd” vertelde Davy Van Den Branden vol enthousiasme voor de start van de wedstrijd.

1

De Duitse en Belgische deelnemers in de Super1600 klasse reden hun wedstrijd samen, echter alleen de Belgische coureurs konden punten scoren voor het Belgisch Kampioenschap. “Het was een zeer competitief deelnemersveld met DK/EK piloten Steffen, Vimmer en Seelinger. Vanaf de trainingen had ik het juiste tempo te pakken. Ik realiseerde een tweede tijdstraining. In de kwalificatie reeksen behaalde ik respectievelijk een derde, tweede en vierde tijd algemeen. Telkens de snelste van de BK piloten.”

Met de gereden tijden in de kwalificatie manches had Van Den Branden een mooie plaats voor de Finale veroverd waar uiteindelijk de punten verdeelt worden. “In de Finale mocht ik van op de tweede startplaats vertrekken na de Duitser Steffen. Tijdens de Finale kon ik zijn hoge tempo volgen, dit was een ideaal scenario zodat mijn Belgische concurrenten geen aanval konden doen. Ik finishte op een tweede plaats die als een overwinning telt voor het BK. Hiermee doe ik een schitterende zaak voor het BK en kom terug tot op één punt van de leider. Nu gaan we even genieten van deze droomweek met twee overwinningen om dan naar het tweeluik Valkenswaard en Maasmechelen in Juli toe te werken.”

Op zondag 10 juli zal Davy Van Den Branden op het Eurocircuit in Valkenswaard tijdens de vierde wedstrijd van het NK Rallycross gaan proberen om zijn winnende koers voort te zetten. Een week later kan de Belg in eigen land een herhaling van afgelopen week proberen te behalen door tijdens de vijfde wedstrijd van het BK Rallycross op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen ook de winst op zijn naam te schrijven.

Met dank aan Patrick Wenting van Race2fast.com