Afgelopen maandag op tweede Pinksterdag werd in het Belgische Mettet de derde ronde van het Belgisch Kampioenschap Rallycross verreden. Een week eerder eindigde de racedag van Davy Van Den Branden op het Eurocircuit in Valkenswaard al voor aanvang van de kwalificatiemanches doordat de motor van zijn Citroen DS3 was vastgelopen. Het werd een week van hard werken voor Van Den Branden en zijn team in aanloop naar de wedstrijd in Mettet.

1

 “Het was vorige week alle hens aan dek om aan de start te staan in Mettet voor de derde manche van het BK. De opgelopen motorschade in Valkenswaard was zo groot dat we een noodoplossing moesten zoeken om geen forfait voor Mettet en het BK te geven, voor het BK tellen immers alle wedstrijden. We slaagden in onze uitdaging!” vertelde Davy Van Den Branden.

2

Door de noodoplossing was de DS3 uiteraard niet helemaal in de topconditie zoals hij normaliter aan de start van een wedstrijd in de Super1600 klasse staat, dus Van Den Branden moest zijn strategie aanpassen, “De doelstelling was de achterstand te beperken door enkele punten te scoren. Hierin slaagde ik tijdens de kwalificatie reeksen behoorlijk door tweemaal een derde en een tweede tijd te realiseren. Hierdoor kon ik op een derde startplaats in de finale starten. Deze plaats kon ik tijdens de start behouden en kon zelfs opklimmen naar een tweede plaats. Helaas mocht het weer niet zijn want in de vierde ronde beschadigde ik, mede door de slechte staat van het circuit, de ophanging en chassis van de DS3. Hierdoor kreeg ik problemen met de aandrijving en moest in een traag tempo de finale afwerken. Gelukkig was mijn voorsprong net voldoende om toch nog op het podium te finishen. Na zo’n hectische week hebben we onze kansen in het BK kunnen behouden en is de missie geslaagd Nu hebben we enkele weken om de DS3 terug in topconditie te krijgen.”

3

Met dank aan Patrick Wenting van Race2fast.com