Tijdens de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rallycross op zondag 8 mei moest Davy Van Den Branden al voor het startsein van de kwalificatiemanches de strijd staken.

Tijdens de vrije training op het Eurocircuit in Valkenswaard begon de Belgische Super1600 coureur vol goede moed aan de wedstrijddag met als doel punten te scoren voor zowel het NK als het Bel-Ned kampioenschap.

dsc_5941

Echter tijdens de vrije training sloeg het noodlot toe en moest Van Den Branden zijn Citroen DS3 langs de baan parkeren om aansluitend terug gesleept te worden naar de paddock.

“De motor is volledig vastgelopen…” begon een zeer teleurgestelde Davy Van Den Branden zijn verhaal, “Ik weet dat dit kan gebeuren, maar een week voor de volgende wedstrijd in Mettet meetellend voor het Belgisch Kampioenschap is wel erg zuur. Wij gaan nu direct al beginnen met het demonteren van de motor zodat we hopelijk volgend weekend kunnen starten in Mettet en ik niet in één week tijd kostbare punten voor alle kampioenschappen waarin ik rijd verlies!”

d3c_1146

Het wordt nu dus een uitdaging voor Davy Van Dan Branden en zijn team om de wagen in één week tijd weer gerepareerd te krijgen zodat er volgend weekend gewoon geracet kan worden.

Met dank aan Patrick Wenting van Race2fast.com