Tijdens de zesde wedstrijd van het BK Rallycross welke afgelopen weekend werd verreden wilde Davy Van Den Branden zijn voorsprong in het klassement vergroten. Echter staat de regerend Belgisch Kampioen in de Super1600 klasse na het weekend op een gelijk puntentotaal met Dennis Remans.

dsc_4956_m3-010

De eerste kwalificatiemanche op het Duivelsbergcircuit begon Davy Van Den Branden niet al te sterk en klokte een vijfde tijd algemeen. Tijdens de tweede en derde kwalificatiemanche herpakte Van Den Branden zich en wist twee keer een mooie tweede tijd te rijden. Door de behaalde resultaten in de kwalificatiemanches mocht Davy Van Den Branden de beslissende finale race aanvangen vanaf de derde positie op de tweede startrij met voor zich Peter Vingerhoets en Dennis Remans op de pole positie.

dsc_4642_m2-009

De de start van de finale wist Remans zijn pole positie te verzilveren en Vingerhoets direct achter hem aan te sluiten, Van Den Branden moest op een derde positie aansluiten. Voor het ingaan van de tweede bocht brak de Peugeot van Vingerhoets plots aan de achterkant uit waardoor Davy Van Den Branden kon opschuiven naar de tweede plaats en de aanval kon gaan inzetten bij Remans. Echter was Remans zeer snel en lukte het Davy Van Den Branden niet om hem voorbij te gaan. Remans wist als winnaar over de eindstreep te rijden. Davy Van Den Branden wist wel Peter Vingerhoets goed achter zich te houden en werd zo als tweede afgevlagd.

dsc_3271_sf-008

Davy Van Den Branden en Dennis Remans hebben nu beide 101 punten weten te vergaren en staan op een gedeelde eerste plaats in de tussenstand van het klassement. Omdat er dit seizoen geen schrapresultaat wordt toegepast zal het kampioenschap in de Super1600 klasse tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen op zondag 9 oktober worden beslist. Het zal voor Davy Van Den Branden een spannende periode worden waarin hij met zijn team er alles aan zal gaan doen om de Citroën DS3 in topconditie te brengen!

” Voor aanvang van de wedstrijd wilde ik mijn voorsprong uitbouwen, maar gedurende de wedstrijd veranderde die tactiek in ‘de schade beperken’. Tijdens de eerste reeks kregen we remproblemen die niet opgelost geraakte. Ik moest hierdoor mijn rijstijl aanpassen en dit lukte vrij goed. Maar het onderste uit de kan halen kon dus niet. Met deze tweede plaats ben ik dan ook zeer tevreden en was het hoogste haalbaar. Als je het resultaat van de eerste reeks bekijkt had ik het kampioenschap hier kunnen verliezen. We hebben nu enkele weken tijd om de Citroën DS3 S1600 terug in topconditie te krijgen en zo de titelrace met vertrouwen aan te vangen” aldus Davy Van Den Branden.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com