Winnen is altijd leuk en het doel van racen, maar echt vechten voor de overwinning is natuurlijk wat Davy Van Den Branden het liefst doet en daar hoort verliezen ook bij… Afgelopen weekend moest Van Den Branden opnieuw zijn meerdere erkennen aan Peter Vingerhoets die er met de winst vandoor ging. Tijdens deze ronde van het Belgisch Kampioenschap Rallycross stond er een mooi startveld ingeschreven bij de Super1600 klasse waaronder een drietal Engelse rijders uit het Brits Rallycross Kampioenschap die afgelopen weekend te gast waren op het Belgische Duivelsbergcircuit.

dsc_5354_f-012

Tijdens de eerste kwalificatiemanche die al op de zaterdag verreden werd kwam Davy Van Den Branden al direct in de eerste ronde in contact met een andere wagen met een kromme ophanging als gevolg. Toch wist de Belg zijn manche goed af te sluiten met een derde tijd en kon hij samen met zijn team aan de slag om de Citroen DS3 in de avonduren weer te herstellen voor de resterende manches die op de zondag verreden werden.

 dsc_4642_m2-009

De tweede kwalificatiemanche wist Davy Van Den Branden met de snelste tijd af te sluiten en probeerde zo aan onder anderen Peter Vingerhoets zijn doel voor het weekend duidelijk te maken. Echter in de derde manche was het Vingerhoets die de snelste tijd opeiste en klokte Van Den Branden de tweede tijd. Door zijn verreden tijden mocht Davy Van Den Branden de eerste semi-finale aanvangen vanaf de pole positie en wist deze ook als winnaar te finishen.

d3c_2642_m2-001

Peter Vingerhoets had de pole positie voor de finale race veroverd, Davy Van Den Branden mocht naast hem op de tweede positie van de eerste startrij de wedstrijd aanvangen. Na het aangaan van de startlichten begon de strijd voor de overwinning in de Super1600 klasse. Aan de rijstijlen was te zien dat zowel Van De Branden als Vingerhoets hadden besloten tot het uiterste te gaan met een mooi gevecht tot gevolg. Spijtig voor Van Den Branden was het Vingerhoets die als eerste over de eindstreep kwam en moest Van Den Branden genoegen nemen met een tweede podiumplek…

 dsc_4276_m1-007

“Het was voor mij een bijna perfect weekend. Ik won al mijn reeksen en semi finale. In een zeer snelle finale kwam ik een beetje vermogen te kort om de wedstrijd te winnen. Ik verlies enkele punten in de Bel-Ned Cup, maar voor het BK doe ik een schitterende zaak. Ik neem de leiding over met drie punten voorsprong. Enig minpunt van het weekend was de staat van het circuit. Op een Rallycross circuit hoort onverhard en dit was nergens te bekennen. Op dit soort ondergrond kan meer verschil gemaakt worden. Hopelijk wordt hier voor de volgende wedstrijd in september aan gewerkt. Nu is het tijd voor een zomer ‘break’!”

 Met dank aan Patrick Wenting van Race2fast.com