Na een seizoen van afwezigheid stond de Belg Davy Van Den Branden afgelopen weekend weer aan de start op het eurocircuit in Valkenswaard. Tijdens deze eerste ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross konden ook punten worden behaald voor de Bel-Ned Cup.

dsc_4725_m1-002

 De vier Nederlandse en drie Belgische deelnemers in de Super1600 klasse maakten er een spectaculaire wedstrijd van en vochten mooie en sportieve gevechten met elkaar uit op de baan. Davy Van Den Branden wist tijdens de kwalificatiemanches geen enkele keer de snelste tijd te rijden en moest in de eerste kwalificatiemanche genoegen nemen met een tweede tijd achter Thijs Heezen.

dsc_5710_f-006

Tijdens de tweede kwalificatie manche was het Peter Vingerhoets, die tijdens zijn comeback in de Rallycross liet zien het racen niet verleerd te zijn en er met de snelste tijd vandoor ging. Opnieuw moest Van Den Branden genoegen nemen met een tweede tijd.

dsc_5727_f-007

De derde kwalificatiemanche was het opnieuw Vingerhoets die de concurrentie te snel af was. Nu moest Davy Van Den Branden ook nog Heezen voor zich dulden en met een derde tijd terug keren naar zijn team in de paddock die de Citroën DS3 klaar moesten maken voor de beslissende finale race.

dsc_5274_m3-005

Bij de start van de finale was Davy Van Den Branden er als een kanonskogel van door en wist eindelijk de positie te bemachtigen waar hij het liefst rijd, de koppositie! Het werd een felle strijd, maar na een gevecht om iedere centimeter van het Eurocircuit wist Davy Van Den Branden als winnaar over de eindstreep te komen en barstte hij in vreugde uit!

dsc_5786-009

 ”Het was een blij weerzien met het Eurocircuit. Want met een klinkende overwinning kon ik geen betere terugkeer wensen. Na een volledig seizoen van afwezigheid in Valkenswaard vond ik, het mooie initiatief van de Bel-Ned cup en enkele aanpassingen van het reglement, een goede reden om terug te keren naar het Eurocircuit. Enkele S1600 piloten hadden dezelfde visie en zo hadden we een mooi deelnemersveld. Er moest door het team wel wat aan de afstelling van de Citroën DS3 S1600 gewerkt worden want het tempo en de strijd ging tijdens de wedstrijd vlot de hoogte in. De verschillen tussen de top drie was miniem met slechts enkele tienden van een seconde verschil. Dit beloofde veel voor de finale…… Ik startte van op de derde plaats. Niet ideaal want aan de buitenkant richting de eerste bocht. De start verliep perfect met een kanonstart nam ik resoluut de leiding. De concurrentie volgende zeer kort en na vijf zeer spannende ronden was de tweede overwinning van het seizoen en de Bel-Ned cup een feit. De ontlading bij mij was groot, dit omdat ik de twee snelle Nederlanders op eigen terrein kon kloppen!” aldus Davy Van Den Branden.

Einduitslag Super1600 – NK Rallycross 10 april 2016

1. Davy Van Den Branden (BEL) Citroën DS3
2. Peter Vingerhoets (NLD) Peugeot 206
3. Thijs Heezen (NLD) Ford Fiesta
4. Pascal Roumans (BEL) Ford Fiesta
5. Willem Veltman (NLD) Citroën C2
6. Danny Luyten (BEL) Toyota Yaris
7. Gerjo de Brouwer (NLD) Suzuki Swift

Met dank aan Patrick Wenting van Race2fast.com