Tijdens de vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross waren er afgelopen weekend op het Eurocircuit ook punten te behalen voor de Bel-Ned Cup. De Belg Davy Van Den Branden had als grootste doel om zijn leidersplaats te verdedigen en punten te scoren om zijn 0 resultaat van de eerder dit jaar verreden derde wedstrijd van de Bel-Ned Cup op het Eurocircuit uiteindelijk als schrapresultaat te kunnen gebruiken.

2

“Afgelopen zondag hebben we tijdens de vijfde manche van de Bel-Ned Cup onze leidersplaats mooi verdedigd met een tweede plaats. Net als vorige wedstrijden leek het weer een spannende tweestrijd te worden tussen Vingerhoets en mijzelf. Omdat de drie beste resultaten van de vier wedstrijden op het Eurocircuit in Valkenswaard tellen, hinkte ik op twee gedachten. Voluit gaan maar ook zekerheid inbouwen. Ik had immers nog zeker een goed resultaat nodig na mijn o resultaat door een kapotte motor tijdens de derde manche” aldus Davy Van Den Branden.

8

De eerste kwalificatiemanche van de Super1600 klasse was al een maatstaf voor de beslissende finale later op de dag. “We loste mekaar voor geen meter en ik behaalde een tweede tijd na Vingerhoets” vertelde Van Den Branden over zijn directe strijd met de Nederlander Peter Vingerhoets. Vlak voor de start van de tweede kwalificatiemanche beleefde Davy Van Den Branden een spannend moment wat hem zeker even deed terug denken aan de eerdere wedstrijd waarin hij met motorproblemen vroegtijdig de strijd moest staken, “Toen ik voor de tweede kwalificatiemanche naar de start wilde rijden, startte de Citroën DS3 niet meer. De starter weigerde dienst en gelukkig kon mijn team de wagen in gang duwen. Tijdens deze reeks kreeg ik meer problemen door dit technisch defect. Ondanks deze problemen behaalde ik toch nog terug een tweede tijd!”

Bij terugkomst in de paddock stond het VDB Motorsport Team al klaar om direct de Citroën DS3 onder handen te nemen, “Mijn team kon voor de derde reeks de DS3 terug in topconditie brengen en ik beloonde dit door een snelste tijd.”

dsc_2445_m2-002

De finale moest de beslissing gaan brengen en de punten verdelen over de rijders, Davy Van Den Branden keek voor aanvang van de races al uit naar dit moment en maakte zich op voor opnieuw een directe strijd met de snelle Peter Vingerhoets. “Tijdens de start van de finale behield ik mijn tweede plaats. Ik moest dus, net als vorige wedstrijd, de finale proberen te winnen via de joker lap. De verschillen waren miniem en na het nemen van de joker lap kwam ik zij aan zij met Vingerhoets terug op de baan. Helaas zat ik aan de buitenkant en koos voor zekerheid , de punten en een mooie tweede plaats.”

6

Met dank aan Patrick Wenting van Race2fast.com